Proč je většina našich poslanců a senátorů nemorálních?

1. 03. 2010 21:40:47
Faktem je, že společenská prestiž našich poslanců a senátorů je na velmi nízké úrovni. Většina voličů má funkci poslance či senátora spojenu se slovy korupce, koryto a případně i parazit. Možná existují i slušní poslanci a senátoři, ale já si teď žádného nemohu vybavit.

Toto nešťastné propojení mezi politiky a jejich nemorálním chováním je předem dané způsobem jejich volby. Jistě by bylo žádoucí, aby se na přední volitelná místa na kandidátkách dostali lidé, kteří mají nadměrně vyvinuté vlastnosti jako sebeobětování, skromnost, slušnost, poctivost, zásadovost atd. Aby to prostě byli samí Mirkové Dušínové. Jenomže dopředu se vždy proderou jen agresivní sobci s ostrými lokty, kteří se neštítí jakéhokoli podrazu, pokud jim přinese nějaký prospěch. Ti slušní, skromní a poctiví prostě v souboji agresivními podrazáky nemají šanci, protože jejich dobré vlastnosti je předem silně znevýhodňují. Prostě kombinace vlastností, která je žádoucí pro skutečně dobrého poslance je předem vyloučena mechanismem volby a tvorby kandidátek. Proto jsou na volitelných místech kandidátek všech politických stran jen samí Štětináčové, Bohoušové a Dlouhá Bidla z Bratrstva kočičí pracky.

Jsou asi jen dvě možnosti jak by se slušný člověk mohl stát poslancem a sloužit tak lidem. První je, aby se změnily volební zákony a aby mohli kandidovat jen lidé kteří projdou psychologickými testy a vyšetřeními, které prokážou že mají zájem skutečně lidem sloužit a nikoli jen hrabat. Vím, že to je nereálné. Současní politici si nezmění pravidla tak, aby neměli šanci být znovuzvoleni. Nehledě na to, že by ti bezcharakterní kandidáti stejně zkorumpovali psychiatry a ti největší grázlíci by pak měli ty nejideálnější výsledky testů a vyšetření. Druhou možností je, aby se ti slušní dočasně po dobu voleb převlékli do roucha vlčího. Aby se po dobu voleb chovali nemorálně, sobecky a bezpáteřně. Pokud by nevěděli jak se to dělá mohou si vzít za vzor Kalouska, Topolánka, Paroubka, Bursíka, Grosse, Němce, Khunla a kteréhokoli jiného čelního politika v ČR. Jedině tak mají šanci se protlačit na volitelná místa. Pozor. Důležité je, aby po volbách tu vlčí kůži odložili.

Vilém Mikula

PS: Dostal jsem nabídku kandidovat ve volbách. Navléci si vlčí roucho to by mi ještě šlo. Nejsem svatý. Ale moc se bojím, že ho po volbách už nedokážu svléknout. Tedy pokud se dostanu do parlamentu.

Autor: Vilém Mikula | pondělí 1.3.2010 21:40 | karma článku: 19.56 | přečteno: 1478x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 59 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 10.81 | Přečteno: 287 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.60 | Přečteno: 227 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.41 | Přečteno: 638 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse
Počet článků 83 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1322
Zajímám se obecně o přírodní vědy, historii, ekonomii, sociologii a politologii. TOPlist Locations of visitors to this page

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...