Otevřený dopis slušnému politikovi. (Tedy pokud vůbec existuje.)

7. 03. 2010 0:45:19
Dělím politiky v v senátu a ve sněmovně na ty slušné, kteří nezištně hájí zájmy svých voličů a na ty neslušné, kteří rozkrádají nebo umožňují rozkrádat peníze daňových poplatníků. Bohužel žádného slušného politka neznám, proto píšu tento otevřený dopis.

Pane poslanče, pane senátore naše země neměla v roce 1990 téměř žádné dluhy, dnes je katastrofálně zadlužena sumou 933 miliard Kč i Vaší vinou. http://ekonomika.ihned.cz/c1-25907160-statni-dluh-ceske-republiky-se-vysplhal-na-933-miliard-korun. Tvrdíte, že každý z nás dluží přes 84 000 Kč státního dluhu. Já se ale necítím nikomu dlužný. Já jsem ten dluh nevytvořil. Ten jste umožníl hlavně Vy. Buďto jste se podílel přímo na rozkrádání státního majetku (opencard, transportéry, dálnice, topné oleje, privatizace, TV NOVA, obchod s krví, oddlužení bank a jejich prodej, konsolidační fond, dar ČEZu a tak dále, těch předražených státních zakázek, prohraných arbitáží, majetků prodaných pod cenou a daňových úniků je nepočítaně), nebo jste tomu rozkrádání jen mlčky přihlížel a tím jste ho umožnil.

Tvrdíte, že nejde sestavit vyrovnaný státní rozpočet, že mandatorní výdaje (důchody, mateřská, sociální podpora) tvoří většinu většnu výdajů a nejde s nimi hnout. Sám víte, že to není pravda. Umožnil jste vykrást důchodové fondy, snížil jste mateřskou a sociální dávky invalidům. Voliči si platí zdravotní, sociální a důchodové pojištění a mají tudíž plné právo své dávky čerpat, když je potřebují. Nedostávají je zadarmo a z Vaší milosti, ale protože si je předplatili svým pojištěním. Dnes Vaší vinou invalidé nemají z čeho žít, matkám mateřská nestačí ani pro potřeby dítěte a všem nám hrozí zhroucení důchodů.

Tvrdíte, že si musíme utáhnout opasky a že se na nás obyřejných občanech ČR musí šetřit. Sám nám nejdete ani symbolickým příkladem a své vlastní odměny a benefity si neustále navyšujete. Přitom státní výdaje se dají rychle snížit tím, že se zastaví rozkrádání státního majetku, které je v řádech stovek miliard Kč ročně. Stačí, když se toto krvácení státního rozpočtu zastaví a do deseti let můžeme státní dluh splatit.

Pokud jste ještě alespoň trochu slušný politik, vzpamatujte se konečně a dejte se do boje s těmi neslušnými a nemravnými. Můžete apelovat na slušnost a morálku, může ostatní politiky alespoň napomínat. Bohužel zatím to neděláte dostatečně. Ani tohle málo. Tudíž snad ani nechcete kvalitu našich životů zlepšit. To můžeme udělat jen mi sami zvolením slušných politiků. Hlavně by si ale měli voliči uvědomit, že pokud opět zvolí dosavadní neslušné politky (Kalousek státní dluh, obchod s krví, Paroubek nadace pro exmanželku, Topolánek jachta v Itálii a dar ČEZu, Bursík dotace na zateplení, Svoboda platba církvím 280 miliard, Filip vůbec tomu nebrání, Schwarzenberg Kosovo, cizí vojáci v naší zemi , Rath reklama do časopisu, Benda doktor práv, Sobotka státní dluh atd. Uvádím jen náhodné příklady, ve skutečnosti jich jsou stovky.) naděje na lepší život se tím opět o několik let oddálí. Pravicoví voliči mohou volit například SSO nebo VV, středoví Suverenitu a levicoví třeba ČSNS. Jde o to dát parlamentním politikům jasně najevo, že pokud budou dál umožňovat rozkrádání => zadlužování státu, že sami půjdou o žebrácké holi. (Bez vlivu a státních peněz nevydrží ani rok a jejich strany zbankrotují.)

Vilém Mikula

Autor: Vilém Mikula | neděle 7.3.2010 0:45 | karma článku: 18.60 | přečteno: 1346x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 17.85 | Přečteno: 207 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 16.24 | Přečteno: 476 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 14.33 | Přečteno: 385 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.70 | Přečteno: 248 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 669 | Diskuse
Počet článků 83 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1322
Zajímám se obecně o přírodní vědy, historii, ekonomii, sociologii a politologii. TOPlist Locations of visitors to this page

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...