Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Bojím se, že většina našich politiků jsou stejní jako Topolánek.

Reaguji na poslední aféru s předsedou ODS Mirkem Topolánkem. Ano, nemyslel své výroky zle. Ano, je to vykonstruovaná aféra, která má sloužit k jeho odstranění. Ano, jeho výroky byly hrubě zkreslené a překroucené. Zajímavé je, že to mohou novináři dělat zcela beztrestně a ještě zajímavější je, že to běžně dělají zcela bez ostychu.

Nevadí mi, to že Topolánek bude odvolán. Ano, je to špatný politik a měl být už dávno zbaven vlivu v naší politice za to co provedl své rodině a za to, že nebrání klientelismu a předraženým státním zakázkám. (Příklad: ČEZ a jednání v Itálii, předražené transportéry atd.) Vadí mi, že bude odvolán za téměř banalitu, která byla navíc uměle vytvořena. Mnohem závažnější Topolánkovy činy nechali jeho loutkoherci zcela bez povšimnutí.

Napsal jsem loutkoherci, protože jsem si jistý, že Topolánek byl a je jen loutkou v rukou jiných. Všiml jsem si toho nejprve u Jana Rumla, když jsem se s ním bavil v US a později jsem to samé zaznamenal i u Mirka Topolánka, když jsem se s ním bavil v ODS. Oba jsou to lidé s velmi dobrou pamětí a dokáží velmi snadno odpapouškovat jakýkoli text i kdyby to byl jen telefonní seznam. Díky této vlastnosti se jeví na první pohled jako velmi inteligentní lidé. Ale dobrá paměť a papouškování je jen částí celkové inteligence člověka. Oba totiž nerozumí tomu co sami říkají a nejsou proto schopni samostatného úsudku. Pokud jej přeci jen udělají, dopadne to tak jak nám to teď Topolánek předvedl. Oba se proto velmi dobře hodí k tomu, aby byli jen poslušnými loutkami v rukách loutkoherců jejichž názory a přání předkládají voličům. Teď  lidé v zákulisí jen přestali Topolánkovi našeptávat co, kdy a kde má říkat a novináři bez skrupulí již dokončí špinavou práci. Loutkoherci prostě hodili Toplánka přes palubu tak, jako hodili přes palubu svého času Rumla. Mám obavu, že takových politiků - loutek je u nás více. Neznám je osobně a vím, že TV a noviny často výroky politiků překroutí tak, že vypadají jako kdyby nevychodili ani 5 let základní školy, proto raději další jména politiků s podobnou vlastností neuvedu i když mě napadají další a další kandidáti na loutky.

Od loutkoherců je to výborný tah, odkopnou Topolánka, který už byl pro voliče ODS neúnosný. Dosadí do čela ODS jinou loutku a vzbudí tím u svých voličů falešná očekávání a dostanou od nich hlasy. Klientelismus a předražené zakázky se nezmění a divadlo s voliči bude dalších pár let pokračovat a to až do doby, než budou současní parlamentní politici nezvoleni. Čeká nás ještě dlouhé období politického marasmu. Je škoda, že Topolánek bude nahrazen. Kdyby byl v čele ODS on, možná by již tyto volby mohly něco změnit a do parlamentu mohly být zvoleni politici z malých stran. Za pravici třeba SSO, za levici třeba ČSNS a za střed Suverenita.

Vilém Mikula

Autor: Vilém Mikula | úterý 23.3.2010 20:07 | karma článku: 12,68 | přečteno: 1049x
  • Další články autora

Vilém Mikula

Výzva politikům ČR - Konkrétní pomoc pro Ukrajinu.

Jsem Slovan a velice mě trápí, že je na slovanské Ukrajině zuří válka. Nemohu vyřešit kdo za válku může, kdo jí rozpoutal a kdo jí podporuje a přiživuje. Vím jenom, že ta válka nejvíce postihla obyčejné lidi, takové jako jsem já.

22.8.2014 v 22:47 | Karma: 9,46 | Přečteno: 599x | Diskuse| Politika

Vilém Mikula

Máme šanci se vyhrabat z korupčního bahna.

Se zájmem sleduji politické dění v ČR. Pan Nečas odstoupil a rozbíhá se vyjednávání o budoucím osudu příštího premiéra, vlády a také také lidu ČR.. Pokud se většina v PSP neshodne na nové vládě může to vyvolat předčasné volby, což podle mě není nejlepší řešení. Problém ekonomické krize to nevyřeší, spíše jí to prodlouží.

20.6.2013 v 20:01 | Karma: 9,18 | Přečteno: 715x | Diskuse| Ekonomika

Vilém Mikula

Chybí tu zpětná vazba.

Každý z nás zná ze svého okolí nějakou tu krachující firmu nebo podnik. Pro bývalé zaměstnance takové firmy či podniku to znamená potíže a ne každý se s tím dokáže vypořádat. Mnoho z nich má potom existenční potíže a nezaměstnanost roste. Je zvláštní, že ačkoli znám z novin několik stovek krachujících firem nemohu si vzpomenout, že by kterýkoli jejich manažer odešel s žebráckou holí. Poslední příklad jsou ČSA.

18.3.2013 v 20:13 | Karma: 12,93 | Přečteno: 405x | Diskuse| Ekonomika

Vilém Mikula

Co se stalo s miliardami Kč pro důchodce?

Čtu teď v novinách samé negativní zprávy. Populace stárne, důchodců přibývá, inflace stoupá, státní rozpočet zvětšuje dluh, celkové daňové zatížení narůstá atd. Kam oko pohlédne všude místo světlých zítřků bují jen svrab bída a neštovice. Už ani ti politici nemají z čeho brát. V rozpočtu už jsou prakticky jen mandatorní výdaje, skoro vše ostatní už je rozebrané...

15.3.2013 v 23:00 | Karma: 32,65 | Přečteno: 1558x | Diskuse| Ekonomika

Vilém Mikula

Že by se konečně ledy pohnuly?

Dnes mě zaujal článek na webu časopisu týden: http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/politika/senatori-se-ptaji-zda-necas-nespachal-trestny-cin_264061.html. Senátoři se ptají (no konečně) stejně jako já před měsícem: http://mikula.blog.idnes.cz/c/316643/Muze-Ustavni-soud-zrusit-rozhodnuti-premiera.html.

14.3.2013 v 17:14 | Karma: 18,06 | Přečteno: 626x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 83
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1322x
Zajímám se obecně o přírodní vědy, historii, ekonomii, sociologii a politologii.

Seznam rubrik