Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Jarcho

2. 3. 2010 14:02
Co je morální?

Morálka je neurčitý soubor neformulovaných pravidel lidského chování, který převládá v určité relativně vyhraněné skupině lidí.

Politikové mají politickou morálku. To je samozřejmě úplně jiná morálka než morálka křesťanů, jiná než morálka kanibalů z Nové Guineje, jiná než morálka obchodníků, jiná než morálka sportovců z kolektivních sportů, jiná než morálka lékařů, jiná než morálka vědců-biologů... atd. atd.

Samozřejmě, že pro nepolitika se zdá být chování politiků nemorální, neposuzuje-li je právě podle politické morálky.

Pro mne je třeba nemorální jednání vědců-biologů, kteří na petriho misce oplodňují spermiemi lidská vajíčka a vzniklá embrya pak usmrcují při různých pokusech. Oni jsou ale přesvědčeni, že jednají morálně. Mají prostě jinou morálku.

0 0
možnosti
MC

sualk

2. 3. 2010 9:05
Vážený autore,

uvědomte si, že jste též občanem ČR. Co s tím hodláte dělat?

0 0
možnosti
K

kenedz

7. 3. 2010 4:00
Re: Vážený autore,

S tím se nedá nic dělat, pokud se nezakáže KSČ. A KSČ se nezakáže, protože hlavní strany ODS a ČSSD by de fakto zakázali sami sebe. Zakázat to znamená postavit mimo zákon. Umíte si představit že by šel k soudu za rozkrádání sodruzi Havel, Klaus, Topolánek a další cca 80 % dnešních politiků. Já ne protože bolševici z ODSa ČSSD to nedovolí.

0 0
možnosti
MBI

nebolševik

2. 3. 2010 8:17
tak tohle je přesně

potvrzení stařičkého poznatku, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou. V "Lovu na chrapouna" (to je anglická knížka) praví Zvoník: "Co vám řeknu třikrát je pravda!" Od dob Václava Havla a jeho hlístů (to jsou takové ty potvůrky, z nichž některé žíjí v tlustém střevě a především v jeho koncové části) jsou všichni, kteří se zabývají politikou lumpové, zloději a já nevím co ještě. Stane-li se do té doby bezúhonný občan politikem, třeba na místní úrovni, starostou nebo radním, jeho bezúhonnost rázem zmizí a on se stává,  to přinejmenším, podezřelým. Což je, víceméně, jev, který lze nazvat pozdní zplodinou proslulé a prožluklé "blbé nálady". Moc bych poprosil pana autora, aby uvedl, jmenovitě a se seznamem jejich hříchů, jednotlivé poslance, senátory, současné i bývalé ministry a tak dále, ad infinitum. Ty hříchy by měly být, pokud možno, nezpochybnitelně prokázány. Pokud to pan autor neumí nebo nemůže udělat, pak bych ho poprosil aby laskavě držel hubu.

0 0
možnosti
SA

Saltos Alim

2. 3. 2010 18:35
Re: tak tohle je přesně

Nerad se do toho pletu, ale Vy jste asi dobrák od kosti. To by autor musel mít kádrový profil každého politika zvlášť a známkovat jak ve škole. Mně běžnému občanovi stačí, ale také požaduji, výsledky /!/, tedy  důsledky a dopady práce politiků jako celku, parlamentu pak zvlášť, tedy sumasumárum kam se to dopracovalo. S tím mám být spokojen? Stačí semtam pohled do jejich síně při jednání, novelizace zákonů, přiznání chyb přijatých zákonů, boje za vlastní výhody atd.  Kdo jednou hlasoval  v parlamentu tak že byla přijata pitomost která se pak musela napravovat, by neměl mít právo hlasovat  kdykoliv nadále. Čili kdo zklamal měl by nést důsledky. A to platí obecně ve všech rovinách. Prosté. že.     8-o

0 0
možnosti

haes

2. 3. 2010 7:34
Strana svobodných občanů

Jsou strany, kde vedení do sestavování kandidátky zasahovat nemůže, zákulisní jednání jsou vyloučena. Kandidátku včetně pořadí sestavují členové a příznivci v celostátních internetových primárkách.

0 0
možnosti
I

ivabublan

2. 3. 2010 0:40
Proc?

Protoze jsou zrcadlem naroda....

0 0
možnosti
RR

rezjir

1. 3. 2010 22:12
Udělejte mi laskavost

sepište mi nějaký seznam tak na 101 poslanců 401 senátorů nějaké ty nemoralitky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 83
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1322x
Zajímám se obecně o přírodní vědy, historii, ekonomii, sociologii a politologii.

Seznam rubrik