Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VF

Vlasta Fišerová

6. 3. 2010 19:09
Arogance mocných

Pisatel dopisu   vystihl názor většiny poctivých občanů, kteří s  údivem  a nevolí sledují výzvy  politiků k šetření,ovšem v nižších patrech nikoliv ve vlastních řadách. Arogance, bezostyšnost, absence sebereflexe  jsou základními vlastnostmi mnohých poslanců, senátorů i dalších rádoby politiků. Odmítání přijetí  takových zákonů, které by  alespoň  znesnadnily  slušně řečeno podivné zbohatnutí jejich i blízkých  rodinných příslušníků a kamarádů, jen dokladuje  zvrácenou touhu po "korytech",  nikoliv pak po  poctivé práci pro společnost, kterou ovšem deklarují v době před volbami. Ztotožňuji se  s názorem, že  za jejich špatnou práci je nutná sankce, tak jak je tomu v pracovním procesu u řadových zaměstnanců. Vládnoucí garnitura však za své "zmetky"  trestá  obyčejné občany a sebe naopak odměňuje nejen enormě vysokými  platy, nezdaněnými benefity, zlatými padáky a to i poslanců a senátorů jejichž mandáty skončí. Zaměstnancům s prac. poměrem na dobu určitou také odstupné nenáleží. .

0 0
možnosti
VB

silný kuřák

6. 3. 2010 18:32
Víte, vážení,

ten problém je trochu jinde. Za ty roky už to není chyba jednotlivců, nýbrž je to už chyba systému. Už se podařilo ty problémy zakonzervovat a to, že budete chtít volat k zodpovědnosti jednotlivce, nemáte nejmenší šanci. Pokud má mít dnešní situace řešení, je nutné hledat změny systémové a pokud si správně dávám souvislosti dohromady, za současné konstelace je změna systému nereálná.

Jsem skeptik a řešení neznám. Tyto dopisy jsou již dnes bezvýznamné a volit někoho na zkoušku a pozorovat ho, to šlo tak před 15-ti lety.

0 0
možnosti
P

Pavel_D

6. 3. 2010 17:10
Také jsem dopis dostal

a jsem rád, že jste jej zveřejnil. Až na několi drobností se s ním dá plně souhlasit. A jeho zveřejnění má cenu. Snad to pár lidí pohne k tomu, aby zkusili změnu. A tu potřebujeme jako sůl.

0 0
možnosti
JZ

Jaroslav Záruba

6. 3. 2010 15:10
Snůška blábolů

Kritika Klause mi nevadí, ale blbábolení o tom, jak následujeme USA jako vzor mě už unavuje. USA nenásledujeme absolutně v ničem. (Tak možná v obezitě.)

0 0
možnosti
ZL

ratio

6. 3. 2010 14:51
Autor by měl oddělit zrno od plev

Vážený pane, 

ve výčtu neslušných politiků jména  politiků, které i vy sám považujete za neslušné, hodíte je do jednoho pytle se skutečně těmi neslušnými.

Pokud už nás hodláte přesvědčit o tom, že ten, či onen uvedený je neslušným politikem, prosím napište také z jakého důvodu. Jinak vám nemohu věřit ani slovo.

Slušní politici existují. Jen si tuto skutečnost připustit. Jestliže se slušný politik stane neslušným /podle vás/ jen proto, že neslušní na něj pořádají hony a všemožnými způsoby, odporujícími dobrým mravům z něho před zraky veřejnosti udělají  největší zrůdu pod sluncem, nahází na něj  snůšku nepravd a polopravd jen proto, aby se se svojí arogancí a pohrdáním občany dostali na politické výsluní a zajistili posty pro sebe, své kamarádíčky, pak takový způsob hodnocení politiků nepřijímám a nesouhlasím.Rv

0 0
možnosti
F

FreeBird

6. 3. 2010 13:15
Pane Mikula.

Je to na karmu, ale jako clovek zijici vetsinu zivota v zahranici Vas upozornuji ze podobna politicka krize existuje ve vetsine evropskych zemich. Propast mezi politickou elitou a nomenklaturou na jedne strane a obcany na druhe je hlubsi a hlubsi. A kde existuje reseni, jestli vubec existuje, to neni zcela jasne. Ja si myslim ze pokud evropske zeme kontrolovatelne nezmeni socialni system, tak budoucnost bude patrit ruznym spasitelum z kterych uz dneska jde hruza.

Ala na karmu to je!

0 0
možnosti

studánka

6. 3. 2010 13:01
Adresát neznámý.

Jakkoliv lze s většinou obsahu dopisu bez výhrad souhlasit, mám za to, že je adresován nějaké imaginární osobě. Slušný politik totiž v České republice neexistuje. Slušný politik, jakožto produkt politických stran, odsouhlasený (nikoliv svobodně zvolený) menšinou voličů, není k mání ani jinde ve světě, kde je používán poměrný volební systém. Politiky se stávají nesvobodní ( z vděčnosti závislí), mocichtiví a všehoschopní jedinci, kteří se (ve většině případů) neuplatnili v běžném civilním životě. Politika jim slouží jako bezproblémový výtah k moci a k bezpracným příjmům. Nebo snad někdo tvrdí, že politici pracují? Nepracují, pouze hloupě a vždy demagogicky žvaní. Ve všech případech lžou a pouze hloupí lidé jim naletí. Bohužel těch hloupých je stále hodně a na to oni hřeší. Příkladem budiž pánové Paroubek, Filip, Topolánek, Bursík, Cyril Svoboda Nečas, Škromach, oba Sobotkové a velice mnoho dalších.

0 0
možnosti
LJ

lolek77

6. 3. 2010 13:14
Re: Adresát neznámý.

Jsem rád, že jste ve svém výčtu na rozdíl od autora vynechal knížete. Myslím, že mu nelze přišít žádnou zlodějinu a jeho dosavadní vystupování je spíše sympatické. Nejsem si Také vědom, že Nečas nebo Přemysl Sobotka byli do něčeho zapleteni. U ostatních znám konkrétní kauzy, jejichž přičiněním jsme zchudli.

0 0
možnosti
L

liason

6. 3. 2010 10:59
Já vám nevím....

Proč má spousta lidí pocit, že naši politici jsou jakési jiné plémě než my ostatní. Kromě jednoho, kterého k nám zřejmě vysadili Marťani, aby se zbavili nadbytečné zátěže, všichni politici vzešli z nás samotných. Obraz politiky je obrazem společnosti.

Já sám znám dva politiky, kteří to přes lokální samosprávu, později kraj, dotáhli na kandidátku do parlamentních voleb. Vůbec si nedělám žádné iluze, že by ten náš zatuchlý rybníček provětrali, naopak, sledoval jsem jejich působení v zastupitelstvech obcí a měst a žádný nový vítr nepřinesou. Jednoho už v minulosti vyšetřovala policie kvůli obvinění z braní úplatků a druhý využil svého působení při vytváření územního plánu obce a původně bezcenné pozemky, které se přes noc jako zázrakem staly lukrativním zbožím, kvůli výstavbě nové silniční přípojky, přihrál svému bratrovi.

Dokud se budeme chovat jako ovce, budou mít všichni politici (i ti nově příchozí) tendence s námi jako s ovcemi jednat a budou nám dál zvesela čůrat na paty.......

0 0
možnosti
B

borek_t

6. 3. 2010 15:06
Re: Já vám nevím....

Absolutni souhlas!!!R^

0 0
možnosti
JD

maudite

5. 3. 2010 21:18
Je to dlouhe

dost unavne se tim prokousat a navic to nic neresi. Oni ti politici to delaji naprosto umyslne. Skoda casu, beztak se tim nic nezmeni. Promarnili jste si  tech dvacet let, kdy se jeste neco dalo delat.

Daleko jednodusi je se z toho bordelu vystehovat.  Podotykam : pokud  to jeste jde.

0 0
možnosti
VM

VilemMikula

5. 3. 2010 22:17
Re: Je to dlouhe

Souhlasim. Je to dlouhe. Neni to ale muj text, jen s nim souhlasim. Proto jsem do nej nijak nezasahoval. Vilem Mikula[>-]

0 0
možnosti
JV

vidl

5. 3. 2010 20:54
souhlas

Souhlasím, bohužel dluhů se nezbavíme tím když si jen řekneme že za ně necítíme zodpovědnost. Dluh neustále narůstá a splácí se jen úroky.Vyrovnaný státní rozpočet či dokonce představa ,že z něj část splatíme je utopie.

Nikdo a ani čestný a spravedlivý politik neřekne -příštích deset let bude přebytkový rozpočet a platit se budou nejen úroky ale i jistina.

První by musely nastat změny v mandatorních výdajích. Prostě logicky rozdat (na důchody ,soc.dávky a jiné) pouze to co se vybere. To nikdo neudělá i pobírač dávek je volič.

Pak by mudelo sáhnout do státního aparátu a propustit ty jenž nejsou pro chod státu nezbytní.To je další krok který nikdo neudělá. I úředník je volič.

Takových kroků je spousta nikdo je však nikdy neudělá.

0 0
možnosti
1

136N

6. 3. 2010 18:42
Re: souhlas

Souhlas , počítám že bez té třetí verze vtipu to nepůjde .;-€

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS