Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kimmy

18. 3. 2010 7:28
Rozhodujici je vetsina

jestlize polovina lidi vydelava 20 tisic mesicne a min - tak by snizeni dani pro tuto skupinu znamenalo mnohem vetsi ztraty pro statni pokladnu, nez danove zvyseni pro tech hornich par tisic:

Milion lidi vydelavajicich 20 tisic mesicne  za rok odvede (pouze na danich) 39 miliard Kc pri 15% dani - pri 10% dani by vsak odvedli pouze 24 miliard Kc - coz je rozdil 15 miliard Kc pri snizeni dani.

Naproti tomu tisic lidi vydelavajicich 300 000 Kc mesicne odvede za rok na danich zhruba pul miliardy korun  pri 15% dani a pri zvyseni o 10% na 25% by zisk pro statni pokladny cinil zhruba dalsi pul miliardy....

takze na jedne strane prijdu o 15 miliard a na druhe dostanu pul miliardy...

je to samozrejme ilustrativni vypocet - ale jasne ukazuje, ze vsechny ty hony na milionare jsou jen gesta...

0 0
možnosti

rastafarianec

18. 3. 2010 7:24
to jsou docela hlouposti, co píšete

koho byste chtěl daňově zvýhodňovat jiného, než toho kdo pracuje? Důchodce? Školáky? Nezaměstnané? Také výkřik o tom, jak jsou dnes na tom zaměstnanci znevýhodnění  je blábol jako hrom. O jakém znevýhodnění mluvíte? O odstupných platech? O dvouměsíční výpovědní lhůtě? O odborech? Jediné znevýhodnění které vidím já jako zaměstnavatel je v nehorázných odvodech za zaměstnance a v zákoníku práce, který v současnosti deformuje přirozenou nabídku a poptávku na trhu práce.

0 0
možnosti

písařova Heřmanka

18. 3. 2010 1:25
špatně

 naopak zavedená dań ODS pomohla střední třídě .za druhé .. ODS vládla s v koalici a proto nemohla splnit svůj záměr a svůj program...

0 0
možnosti

Martin Jirousek

18. 3. 2010 1:39
Re: špatně

Cože??? Pomohla střední třídě??? Vy si děláte legraci, střední třída táhne veškeré daně a ti, co mají milionové příjmy platí jen 15%. Fakt tady chybí smajlík, s ťukáním na čelo. 8-o

0 0
možnosti

Martin Jirousek

17. 3. 2010 22:26
Dobrá analýza

Občané střední třídy si neuvědomují to, že bojují s nesprávnou stranou. Nejbohatší elita šikovně očkuje střední třídu tak, že si pak tato myslí, že za jejím propadem životní úrovně jsou lidé chudší, než oni. Občané střední třídy netuší, že 80% daní platí oni a 20% nejbohatší, ačkoli v příjmech je to zhruba naopak. Střední třída netuší, že její příjmy jsou pokryty ze 100% prací a příjmy elit  8% práce a 92% z držení majetku. Střední třída půjde do záhuby, pokud si tyto skutečnosti neuvědomí a bude zcela nelogicky stranit nejbohatším, zatímcož nejvíce by jim pomohlo, kdyby bohaté pomocí zákonů zdanili tak, aby oni platili 50% výběru a nejbohatší také 50%.

0 0
možnosti

qqx

17. 3. 2010 23:01
Re: Dobrá analýza

Analýza ? To bych se tedy neodvážil tvrdit. Já bych tedy článek charakterizoval jako " první pocity z přečteného textu".

0 0
možnosti

rojack

17. 3. 2010 22:03
chacha

to je ale žblebt.

A nejhorší jsou ty potvory "boháči", co? Nedaj vám na to rozdávání dávek a nedaj.

0 0
možnosti

Stará kára

17. 3. 2010 21:58
Vy vlastně nechcete zvýhodnit nízkopříjmové osoby

Viz: "Těm, kdo ... hlasovali pro zákon, který zvýhodňuje skupinu ... občanů a sníží tím možné příjmy státního rozpočtu by se zkrátily odměny". Takže všem, do hlasovali o odečtu daně ze základu  - neboť tím jsou málo vydělávající skupiny zvýhodněny. Těm, kdo hlasovali pro daňové bonusy na dítě. Zejména pak těm, kdo by hlasovali pro společné zdanění manželů (jsou zvýhodněni lidé oddaní /zde proti neoddaným zcela bezdůvodně/ a to ještě jen, pokud mají děti; týden před porodem ještě ne a den po ukončení školního vzdělání potomků rovněž ne).

Pochopil jste alespoň, jaký jste komik?

0 0
možnosti

Stará kára

17. 3. 2010 21:48
EŇ (eště ňeco)

Stát nefinancuje nic. Nemá z čeho. Stát totiž nemá ručičky, aby vydělával, víme? Platíme to všichni. Nejvíc pak ti, kterým závidíte neprogesivní zdanění. Oni totiž platí vždycky víc, ať je zdanění jakékoliv (to je věc, že?). Na daních přímých i nepřímých. Jsou to oni, kdo vám umožňuje žvástat nesmysly o financujícím státu.

0 0
možnosti

Stará kára

17. 3. 2010 21:44
Moc se mě líbí lidé vzdělaní (zvláště když přiloží foto,

které má jejich prestiž zvyšovat), kteří káží důležitě bludy.

Sděluji vám, že ten zákon o daní se jmenuje "Zákon o dani z příjmů". Příjmem je ve všech případech zdanění i platba, kterou za mně vyplatil někdo jiný (pojistné, jako stravenka, jako použití služ. auto soukromě, jako režijka).  Takže základem daně je ve všech případech příjem - a z něj je vypočtena nějaká částka - která se pak sníží o jistý paušál (minimálně o 2070 Kč/měs. - pokud je co snížit).  Takže pokud za ty s vyššími příjmy (darebáky bohaté!!) nikdo nic neplatí, není co danit. A oni daní celý příjem. Včetně té částky, kterou platí na "pojištění" oni. A která se jim vrátí (ať zdravotní, či sociální) v neuvěřitelně pokrácené formě.

Takže myslící člověk nežvaní o degresivní dani.

Samozřejmě řešení je - udělat jednotnou daň z příjmů po odečtu pojistného (ale pak by to mělo být i z dobrovolného pojištění /zdravotního i penzijního/, které si ti darebáci platí).

0 0
možnosti

Tom.Žeryk.Masakryk

17. 3. 2010 21:39
názor

Očekávám od Vás identicky strukturovaný příspěvek (co do rozsahu kladů a záporů) na téma volebních slibů ČSSD. Vaše nezaujatost skončila nadpisem. Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 83
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1322x
Zajímám se obecně o přírodní vědy, historii, ekonomii, sociologii a politologii.

Seznam rubrik