Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

honsu

24. 7. 2012 17:33
Pro myslitele Kaktusáka

Kaktusáku, nemusíš si tady stále honit triko a svoje ego. Všichni přece víme, že jsi velice uznávaný "expert" přes vnitrostátní i mezinárodní politiku, ale máš prostě smůlu. Proč tě lidé stále nechápou, proč nechápou tvé zářné myšlenky ani tvoji lásku k bývalému SSSR a k naší rodné straně KSČM, když jsi přímo světlo v naší společnosti? Velikáni takého významu jako jsi ty, bývají oceněni až po své smrti a ty by jsi měl být glorifikován už dnes a uveden ve všech učebnicích dějepisu za svého života. Všechny tvé myšlenky a příspěvky by tam měly být citovány doslova a děti by je musely umět nazpaměť. Jsou to přece myšlenky hodné takových velikánů jako byl Lenin, Marx, Stalin a Gottwald. Měl by jsi se ale odstěhovat do Severní Koreje, tam tvé myšlenky budou konkurovat myšlenkám velkého Kima, budeš tam uznávaný myslitel, filozof a doslova šiřitel světlých zítřku. Nestálo by ti to za pokus? Tady tě mají všichni za blázna a nesvéprávného a ty jsi při tom tak velice chytrý, nadčasový a úderný.

0 0
možnosti

kaktusak

25. 7. 2012 1:50
Re: Pro myslitele Kaktusáka

Komunisté jsou trvale druhou až třetí nejsilnější stranou a Kalouskova vláda pilně pracuje na ještě lepším výsledku. Komunistické myšlenky tedy chápe dost lidí. Řada z těch zbývajících si zatím jen nechce přiznat, jak v listopadu 89 naletěli.

0 0
možnosti

Maura Irena

24. 7. 2012 1:16
Dobrý večer

Když jsem toho Johnsona četla, tak jsem byla dost vyděšená, ale on napsal více knih, je to novinář, vidí to jinýma očima, je Američan, nikoliv Evropan. Přečtěte si například knihu Intelektuálové a bude vám nevolno. Já bych Vám doporučila třeba od Rio Preissnera - Americana, Zpráva o velmoci.

0 0
možnosti

1888

24. 7. 2012 4:36
Re: Dobrý večer

American? To by musel emigrovat z VB. Pochazi z Manchestru

0 0
možnosti

kaktusak

23. 7. 2012 23:31
V Německu byla odstraněna demokracie

po vytvoření většinové koalice Hitlerovy NSDAP s "demokratickou" pravicí.

Se Stalinem byla situace jiná. Rusko demokracii prakticky nepoznalo, revoluce svrhla autoritářský režim. A po revoluci, to je známo třeba i z Anglie nebo Francie, nejsou ještě vytvořeny ve státě mechanismy proti zneužívání moci. K tomu došli až po Stalinově smrti. Kromě toho, Stalin se choval přesně tak, jak bylo v Rusku u vládců zvykem. Takový car Petr I., který je i na Západě uznáván a má tam své pomníky a sochy, nejednal se svými protivníky ale i stoupenci o nic lépe, než Stalin.

0 0
možnosti

kontrola komančů

24. 7. 2012 0:31
Re: V Německu byla odstraněna demokracie

Vážně má ruský car za sebou desítky milionů mrtvých? Vážně má za sebou programovou genocidu celé jedné vrstvy obyvatelstva? Opravdu car Petr I. v rámci perverzních myšlenek ukradení všeho vyvolal u několika milionů příslušníků jednoho národa hladomor?

Sukulente, sukulente, projevujete se jako stalinista a po bagatelizaci činů této zrůdy (rozumějme Stalina) už schází pouze jeho glorifikace Rv

2 1
možnosti

ellukas

23. 7. 2012 23:12
S vámi je legrace

už v r. 1924 se tázali publicisté, kdo bude Napoleónem ruské revoluce, zkrátka po něm vyvolali potávku a Napoleon se objevil. A kdo byl asi  pro Evropu přijatelnější, Zinověv či Trockij, usilující o export ruské revoluce, nebo Stalin, který vyhlásil politiku budování socialismu v jedné zemi? Celý problém tkví v tom, že Stalin byl ta nejpřivětivější varianta ruské revoluce. Zahájil a provedl její rusifikaci. Takže s nějaké jeho zločiny nám mohou být ukradeny. Jsou to jenom pomluvy jeho nepřátel,  respektive poražených.

2 1
možnosti

kontrola komančů

24. 7. 2012 0:26
Re: S vámi je legrace

Stalinovy zločiny jsou pomluvy jeho nepřátel?

No, tady je někdo zralej ke kontrole Rv

1 1
možnosti

Ferda159

23. 7. 2012 22:46
Přesně tak!

Za svobodu a demokracii je nutno bojovat!!

KarmaR^

0 0
možnosti

ellukas

23. 7. 2012 23:13
Re: Přesně tak!

Ano, panství kapitálu nadevše.

1 1
možnosti
  • Počet článků 83
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1322x
Zajímám se obecně o přírodní vědy, historii, ekonomii, sociologii a politologii.

Seznam rubrik