Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

slusna a kulhankova

26. 5. 2012 22:06
Kridapána,

není tohle na trestní oznámení 8-o?

0 0
možnosti

vlči@ce

26. 5. 2012 22:24
Re: Kridapána,

to myslíte vážně? Že by jsme zase byli v područí komunistů? a museli držet hubu a krok? a nesměli říct na věc, která se nám nelíbí svůj názor?Rv

3 0
možnosti

vlči@ce

26. 5. 2012 21:49
Špatně to chápete

v době, kdy byl ve Vatikánu Nečas, byla odhalena korupce.  To si přece zaslouží nejen audienci u papeže, ne?;-D;-D;-D

2 0
možnosti

ExPat

26. 5. 2012 19:56
Výborné postřehy

Jak se říká tady u nás: Follow the money

A funguje to vždy opravdu dobře!

V tomto případě obzvláště dobře - přesto že bylo nesčíslněkrát prokázáno v seriozních studiích (Karlova Universita například) že církvi Český stát ani národ nedluží nic, přesto to pár mocných jedinců neúnavně prosazuje, přes mrtvoly.

Follow the money - a musíme tedy logicky a naprosto racionálně zvážit scenário jež jste zde uvedl.

R^R^R^

7 0
možnosti

kontrola komančů

24. 7. 2012 0:42
Re: Výborné postřehy

A jestlipak víte, milé ExPat, že ona studie není studií Univerzity Karlovy (dokonce její rektor se proti tomuto označování této analýzy ohradil) a že tato studie, byť je tak často citována, že to vyvolává dojem, že podobných studií je mnoho, ale jde o jednu jedinou studii z pera postkomunistického právníka JUDr. Pavlíčka, zdaleka není jediná, která se problematikou církevních restitucí zabývá?

Už Vám někdo prozradil to sladké tajemství, že existuje třeba i studie naprosto opačná, tentokrát z MU Brno, která JE zaštítěna jako studie právnické fakulty této univerzity (u Vámi citované práce jde o dílo tří pracovníků PF UK Praha)?

Asi ne a spousta z diskutérů to též neví, jak vidno z "úspěšnosti" Vašeho blábolu Rv

1 1
možnosti

pavel kula

26. 5. 2012 13:57
Já jsem ateista,

ale tohle je strašný blábol. Můžete uvést alespoň jeden příklad, jak, nebo čím se chce pan Nečas "osobně obohatit?

3 0
možnosti

LUF4

26. 5. 2012 15:01
Re: Já jsem ateista,

Souhlas. Co je autor za exota viz zde 

http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/ceskym-prezidentem-chce-byt-vedec-z-nasa_40794.html

;-D

1 0
možnosti

komunista = Čikatilo

26. 5. 2012 11:13
Církve, komunisté, nacisté : stejné cíle a výsledky

Politická policie :     inkvizice                                   KGB  STB                              Gestapo

Ideové kořeny   :  Malleus Maleficarum, Bible        Lenin : Stát a revoluce            Hitler : Mein kampf

Metody k ovládánutí masy :   strach,  nenávist,  pocit viny,   závist

Církve slibují ráj po smrti                          Komunisté ráj na zemi                 Nacisté ráj pro jednu vybranou rasu 

Celkový důsledek pro lidstvo je pro všechny ideologie totožný :  desítky miliónů mtrvol a nekonečné utrpení .....

6 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

26. 5. 2012 11:36
Re: Církve, komunisté, nacisté : stejné cíle a výsledky

Církve - to je hodně široký pojem. Připisujete všem církvím to, co bylo příznačné pouze pro katolíky a to pouze pro určité období jejich existence. :-/

-

Zvrhnout se může cokoli. Moc přináší možnost jejího zneužití. To platí třeba i ve škole, i když normálnímu člověku je jasné, že to není organizace určená k zastrašování dětí a terorizování žáků svými učiteli.

-

Primární smysl církví je sdružovat lidi stejného náboženského vyznání. Taková organizace je naprosto v pořádku, jen nesmí usilovat o moc.

0 0
možnosti

hendrixx

26. 5. 2012 10:05
Návod na vysokou karmu:

Nejlíp hned do nadpisu a pak průběžně a pravidelně během článku sypat slova "Korupce!", "Rozkradení!", "Osobní obohacení!" apod .... ;-D Zbytek můžou být smyšlenky, obvinění a bláboly jaké předvádí tuhlencten pan spisovatel, ale úspěch je zaručen.  

Jedna věc je jistá: komunisti ukradli círvím (nejen té římsko-katolické, vatikánské) mnohamiliardové majetky a jestliže ctíme ochranu vlastnictví, musíme ty majetky zase vrátit, a to v hodnotě odpovídající jejich hodnotě tehdejší (se zápočtem inflace atd.). Nejsou a nikdy to nebyly peníze daňových poplatníků, byl to prostě ukradený majetek. Jako když vám zloděj ukradne peněženku, policie ho chytne a tu peněženku vám musí vrátit.

2 0
možnosti

31pryc

26. 5. 2012 10:34
Re: Návod na vysokou karmu:

Ono vůbec zaštiťování se tím, že jde o tunel, korupci a podobně je ve vztahu k současné moci dost populární. Ponejvíce pak tato slova používají ti, kteří přímo, či nepřímo ve svých příspěvcích podporují ČSSD a KSČM. Tak si uděláme malý exkurz:

Odsouzení pro korupci: Vít Bárta (VV) - zatím nepravomocně, Alexandr Novák (ODS)

Odsouzení pro "vytunelování": Ivo Svoboda (ČSSD), Barbora Snopková (ČSSD - měla na starosti stranickou pokladnu)

Odsouzení pro přípravu vraždy: Karel Srba (sekretář ministra Kavana - ČSSD)

Stíhaní pro další závažné trestné činy: Karel Srba (ČSSD - zpronevěra a korupce), David Rath (ČSSD - korupce), krom toho v nižších patrech politiky najdeme i jména jiná - Jan Kalousek (ODS - podvod, korupce) .....

2 0
možnosti

LUF4

26. 5. 2012 8:40
Mýlíte se

To, že budou mít politikové osobní prospěch z restitucí je už zase jenom vaše spekulace. Mohli by vás za to právem i trestně stíhat (a že to nikdo neudělá, není proto že by se vás báli...).  To, že restituce představuje zadlužení voličů jste vzal kde?? Stát přestane spravovat církevní nemovitosti, které do teď patřily státu a přestane církev dotovat. Takže opak je pravdou

http://www.top09.cz/co-delame/medialni-vystupy/drabek-odkladanim-cirkevnich-restituci-jen-zvysujeme-zadluzeni-statu-8468.html

1 0
možnosti

zberanek

26. 5. 2012 8:49
Re: Mýlíte se

To, že vyhrožujete někomu ještě neznamená, že máte pravdu. Zkuste sám zapřemýšlet o tom, proč stát přistupuje k církevním restitucím až v této době, proč dělá vyjímky oproti ostatním restituentů, proč se nevypořádá také s ostatními restituenty?

2 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

26. 5. 2012 8:20
Má rozhodnout soud?

Podle jakých zákonů by měl soud rozhodnout? Podle komunistických?

Soudy rozhodují na základě zákonů, ne na základě nějaké absolutní spravedlnosti. To dokáže prý pouze Bůh. ;-)

0 0
možnosti

komunista = Čikatilo

26. 5. 2012 7:41
Katolická církev jako MORÁLNÍ AUTORITA ?

Inkvizicí rozumíme právní instituci ŘÍMSKOKATOLICKÉ církve nebo španělských a portugalských panovníků, respektive úřad či kongregaci, určenou ke sledování a pronásledování heretiků a potírání herezí. V širším smyslu se podle některých historiků jedná o typický atribut nejen katolické, ale i protestantské a pravoslavné církve.

Nejvíce inkvizice zasáhla ve Španělsku, v podmaněném Nizozemí, v Anglii,  ale především v německých zemích, kde nebylo vyjímkou, že při autodafé hořely naráz desítky obětí (např. v trevírském biskupství koncem 16. století vylidněny celé vesnice, v Babmberku 1625-1630 upáleno přes 600 čarodějnic, ve Würzburku 1625-1630 900 čarodějnic mezi nimiž i 10-12leté děti ...

4 0
možnosti

komunista = Čikatilo

26. 5. 2012 8:04
Malleus Maleficarum - Kladivo na čarodějnictví, 1492

Doslovná citace : " Opět, rozhodování o pochybách týkající se víry náleží hlavně církvi a zvláště nejvyššímu pontifikovi, božímu náměstku, nástupci Petrovu  ...  Neboť právě jako ten, kdo tvrdošijně odporuje víře, je kaciř, pak také je kacířem ten, kdo zarytě zastává svůj názor proti rozhodnutí církve v záležitostech týkající se víry a toho, co je nezbytné ke spasení. Neboť církvi nikdy nebylo dokázáno, že by se mýlila ve věcech víry a odchylovala se od správnosti a v jiných kapitolách. A je výslovně řečeno, že ten, kdo tvrdí cokoliv proti rozhodnutí církve, ne otevřeným a čestným způsobem, ale ve všech věcech víry a spasení, je kacířem . "

3 0
možnosti

ladal

26. 5. 2012 7:33
Korupce

bude rozhodně větší, když o komunisty ukradeném majetku budou rozhodovat politici. Životní úroveň v našich zemích byla vždy vyšší, když jsme žili v souladu s Bohem. Za každý odklon jsme se potrestali sami - husitské války nebo podpora komunismu. Také v současné době, kdy se odkláníme od církve. Narůstá počet nezaměstnaných, počet exekucí a západní evropská civilizace se nám vzdaluje.

4 0
možnosti

zberanek

26. 5. 2012 7:38
Re: Korupce

Jak takovou hloupost ještě v této době může někdo napsat?

4 0
možnosti
  • Počet článků 83
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1322x
Zajímám se obecně o přírodní vědy, historii, ekonomii, sociologii a politologii.

Seznam rubrik