Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

I zázraky se dějí.

Mám kamaráda Edda. Jako typický Američan je věřící, tvrdě pracuje a nečeká od vlády žádné milodary, tak jako většina republikánů. Má 5 dětí o které se stará spolu s manželkou a vede je k tomu, že mají být bohabojní, čestní, spravedliví a pracovití. Osobně jsou pro mě jeho názory obdivuhodné, protože nechce od vlády podporu pro své děti, chce jen, aby zákony platily pro všechny stejně bez vyjímek pro vyvolené skupinky a aby byly nižší daně. (Kéž by zastávali stejné názory i naši čeští "pravičáci!")

Edd je katolík (to je v USA náboženská menšina oproti protestantům) a často spolu probíráme náboženské "odlišnosti". Já jsem intuitvní stoupenec Jana Husa, což je předchůdce Martina Luthera a tedy i protestantů. Obdivuji Mistra Jana, že vystoupil proti obchodování s církevními odpustky a že ze svého přesvědčení neustoupil ani pod hrozbou smrti upálením. (Který z politiků by to dnes dokázal?) Mimochodem dnešní kupčení s odpustky na CO2 silně připomíná kupčení s odpustky v době Mistra Jana. Ostatně enviromentální politika dnes připomíná spíše náboženství než racionální vědu. Fakta jsou v ní spíše zamlžená a překroucená a když úplně chybí, zneužívají enviromentální vůdci fanatickou víru svých stoupenců k osobnímu prospěchu. Stějně jako ve středověku. Jen se změnil název odpustků, místo "hřích" se teď jmenují "kysličník uhličitý". 

Edd, k mému překvapení, zná osudy Mistra Jana z Husi (Edd má dokonce nižší teologické vzdělání) a ví, že Mistr byl nespravedlivě odsouzen církevním koncilem. Vždy mě ale upozorňoval, že Mistr byl katolík a nebyl anarchista a revolucionář. Své názory prosazoval perem a slovem a ne mečem a ohněm. Když jsem Eddovi popisoval jak byly prosazeny u nás "církevní restituce", kroutil jen nevěřícně hlavou. Říkal, že žádná pravicová vláda nemůže prosadit to, aby byla skupinka (církve) ze zákona zvýhodněna na úkor všech daňových poplatníků. Má proto jediné vysvětlení. Naše vláda prostě není pravicová protože její jednání je z definice v rozporu s jednáním pravice. Navíc je pro Edda nepochopitelné, aby vláda podporovala církve z peněz daňových poplatníků, to je v USA podle ústavy nemožné a nemyslitelné.

Dnes jsem si přečetl že malá Baptistická církev odmítla převzít tyto nespravedlivé výhody od státu. Napadlo mě: To je zázrak. Samozřejmě moje úcta k představitelům Baptistické církve mnohonásobně vzrostla. Bavil jsem se o tom s Eddem a z našeho hovoru vyplynulo: Kdyby Mistr Jan Hus svojí přímluvou u boha způsobil zázrak, pak by byl jistě katolickou církví svatořečen. (Proces svatořečení je komplikovanější než jsem zde krátce napsal.)

Modlím se tedy k Mistru Janovi z Husi s prosbou o přímluvu. "Mistře Jene z Husi, prosím, přimluv se za nás a uskutečni zázrak. Přimluv se u boha, aby vstoupil do hrabivého srdce našich katolíků a aby se tito vzdali nespravedlivých výhod, které si vymohli, které jsou známé pod názvem církevní restituce. Prosím, přimluv se též, aby bůh zjevil enviromentalistům pravdu, jak je jejich víra a kupčení s CO2 zneužívána a jak to vede k celkovému zdražování energií pro nás pro všechny. Amen."

Pokud bude má prosba vyslyšena, čtenáři jste moji svědci, bude Mistr Jan očištěn od falešných obvinění a svatořečen, sníží se naše státní zadlužení o peníze, kterých se katolická církev vzdá a zlevní se cena energií. Samé dobré věci.

PS: Našim českým kardinálům. Edd je tím nejlepším kandidátem na papeže.

PPS:http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/cirkevni-restituce-baptiste-odmitaji-penize-od-statu_260980.html

Církevní restituce: baptisté odmítají peníze od státu.
No, zřejmě slušnej oddíl!

(opsáno z diskuse)

 

Autor: Vilém Mikula | pondělí 11.2.2013 21:12 | karma článku: 12,10 | přečteno: 608x
  • Další články autora

Vilém Mikula

Výzva politikům ČR - Konkrétní pomoc pro Ukrajinu.

Jsem Slovan a velice mě trápí, že je na slovanské Ukrajině zuří válka. Nemohu vyřešit kdo za válku může, kdo jí rozpoutal a kdo jí podporuje a přiživuje. Vím jenom, že ta válka nejvíce postihla obyčejné lidi, takové jako jsem já.

22.8.2014 v 22:47 | Karma: 9,46 | Přečteno: 599x | Diskuse| Politika

Vilém Mikula

Máme šanci se vyhrabat z korupčního bahna.

Se zájmem sleduji politické dění v ČR. Pan Nečas odstoupil a rozbíhá se vyjednávání o budoucím osudu příštího premiéra, vlády a také také lidu ČR.. Pokud se většina v PSP neshodne na nové vládě může to vyvolat předčasné volby, což podle mě není nejlepší řešení. Problém ekonomické krize to nevyřeší, spíše jí to prodlouží.

20.6.2013 v 20:01 | Karma: 9,18 | Přečteno: 715x | Diskuse| Ekonomika

Vilém Mikula

Chybí tu zpětná vazba.

Každý z nás zná ze svého okolí nějakou tu krachující firmu nebo podnik. Pro bývalé zaměstnance takové firmy či podniku to znamená potíže a ne každý se s tím dokáže vypořádat. Mnoho z nich má potom existenční potíže a nezaměstnanost roste. Je zvláštní, že ačkoli znám z novin několik stovek krachujících firem nemohu si vzpomenout, že by kterýkoli jejich manažer odešel s žebráckou holí. Poslední příklad jsou ČSA.

18.3.2013 v 20:13 | Karma: 12,93 | Přečteno: 405x | Diskuse| Ekonomika

Vilém Mikula

Co se stalo s miliardami Kč pro důchodce?

Čtu teď v novinách samé negativní zprávy. Populace stárne, důchodců přibývá, inflace stoupá, státní rozpočet zvětšuje dluh, celkové daňové zatížení narůstá atd. Kam oko pohlédne všude místo světlých zítřků bují jen svrab bída a neštovice. Už ani ti politici nemají z čeho brát. V rozpočtu už jsou prakticky jen mandatorní výdaje, skoro vše ostatní už je rozebrané...

15.3.2013 v 23:00 | Karma: 32,65 | Přečteno: 1558x | Diskuse| Ekonomika

Vilém Mikula

Že by se konečně ledy pohnuly?

Dnes mě zaujal článek na webu časopisu týden: http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/politika/senatori-se-ptaji-zda-necas-nespachal-trestny-cin_264061.html. Senátoři se ptají (no konečně) stejně jako já před měsícem: http://mikula.blog.idnes.cz/c/316643/Muze-Ustavni-soud-zrusit-rozhodnuti-premiera.html.

14.3.2013 v 17:14 | Karma: 18,06 | Přečteno: 626x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Policie zadržela mladíka, který v tachovské škole vyhrožoval nožem

23. dubna 2024  15:03,  aktualizováno  24.4 7:53

Policisté zadrželi ve škole v Tachově mladíka, který nožem vyhrožoval zabitím. Při incidentu se...

V březnu by ze Sněmovny vypadla TOP 09. Vyhrává ANO, posilují malé strany

24. dubna 2024  6:22,  aktualizováno  6:32

Podle nejnovějšího volebního modelu Median by se v březnu do Sněmovny dostalo pět stran a hnutí. V...

Balík pomoci pro Ukrajinu či Izrael schválil Senát USA. Zbývá už jen Bidenův podpis

24. dubna 2024  6:24

Americký Senát schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard...

Soud potrestá brutální útok na dívku, bodnutá do krku skončila v pytli v lese

24. dubna 2024

Krajský soud v Plzni dnes vynese rozsudek nad devatenáctiletým Ukrajincem Viktorem Veselovským,...

  • Počet článků 83
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1322x
Zajímám se obecně o přírodní vědy, historii, ekonomii, sociologii a politologii.

Seznam rubrik