Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FK

LUF4

25. 2. 2012 14:22
Vildo

Na exekutory je poslední dobou soustředěna pozornost jak médií tak ministerstva spravedlnosti a problémy se řeší (kvůli krizi je teď víc exekucí a tak je i víc těch problémových). Proti nečekané exekuci jsem se doufám pojistil tak, že jsem si zřídil datovou schránku. Soud, nebo státní úřad má zákonnou povinnost doručit tam dokument (např. výzvu soudu aby ses vyjádřil k žalobě), pokud jí člověk má zřízenou. Nastavil jsem si tam, že po doručení dokumentu obdržím SMS zprávu, tak doufám že mne žádné nepříjemné překvapení nečeká(?) - tobě bych doporučil totéž.

S exekutorem mám teď jiný problém. Vyhrál jsem nějaký soud a protistrana mi nezaplatila soudní výlohy takže exekutor jí částku strhnul z účtu. Teď čekám už asi rok až mi exekutor ty peníze laskavě dá. Nevím jestli bych to neměl od něj vymáhat soudně pomocí exekutora? :)

0 0
možnosti
EH

Kahlan Amnell

8. 2. 2012 15:18
Vydělají na tom všichni

1. organizace, kterým se dluží nemusí pracně vymáhat pohledávky a utrácet na doporučené dopisy (typicky dopravní podnik a pokuty, které nikdo nechtěl platit).

2. soudní pracovníci, kteří si nechají dobře zaplatit (například notář si za půlhodinovou schůzi společenstva vlastníků účtuje přes 5 000 Kč).

3. Exekutor si přijde na slušnou odměnu

0 0
možnosti
MP

zly.previt

8. 2. 2012 13:33
Chce to nakoupit ostrý

1 0
možnosti
K

krllo

8. 2. 2012 13:25
Kdo navrhla schválil tyto mafiánské zákony.

To se dá jistě dohledat a tito politici by měli být potrestání exekucí na majetek a možná i na hrdla. Bez možnosti imunity, podle zásady, že zločinec nemuže v právním státě požívat imunity.!!

1 0
možnosti
DM

dvdmchl

8. 2. 2012 12:57
Pozor exekutor není úřední osoba.

U nás existuje evropský unikát v podobě soukromých exekutorů. V jiných zemích takový koncept nepřijali, protože se báli že by exekutor více než na potřeby věřitele koukal na své vlastní. Praxe v naší zemičce jejich obavy potvrdila.

7 0
možnosti

Danny boy

8. 2. 2012 8:40
Bojíte se právem

Exekuční výměr na důchod. Pracné zjišťování o jaký dluh se jedná. Zjištěno, že dluh má úplně cizí pán  v jiném městě a s jiným jménem. Poslední telefonát na Českou správu sociálního zabezpečení Praha, že exekuce je neoprávněná. Sděleno, že vyřízení je složité a bude trvat tak půl roku a zatím platí exekuční výměr. Do vyřízení záležitosti mezi úřady se bude daná částka strhávat. Postižený - čerstvý důchodce to přežil, ale kdoví jak by to dopadlo se starším člověkem, který je už v důchodu delší dobu a moc si se životem s úřady neví rady. Nakonec to dopadlo dobře, jen taková legrace.

4 0
možnosti
PS

Petr-007

8. 2. 2012 0:49
WWW.EXEKUTOR.BIZ

0 0
možnosti
JH

hurkajan

8. 2. 2012 0:11
příspěvek

do Ústavního soudu bušíme osmým rokem a teprve v minulých dnech na opětovné upozornění EU soudu o možnosti vyloučení našeho právního systému při přístupu právních případů v EU pro hrubé porušování lidských práv a základě Exekutorského zákona (stížnost Německa,Francie,Anglie) se cosi zrezivělého pohnulo v soukolí mafiánském... no nejásejme budocnost ukáže...poptávaný důkaz můžete mít z kteréhokoliv ze 160 000 případů (EU

společnost na ochranu Ústavy práv a svobod občanů)  které zastupujeme  všechny důkazně podložené ale věřte že prosadit je u soudců kteří jsou na výplatních listinách exekutorů je úkol z kterého by si i Sisyfos hodil oprátku...nicméně váš optimismus povzbudil...R^

2 0
možnosti
F

fáfa

8. 2. 2012 1:11
Re: příspěvek

?? to jako požadujete nějaké výhody pro dlužníky ? Nebo co ?

0 0
možnosti
TT

žepré

7. 2. 2012 23:55
Myšlenka

prošplhávání právní cestou je pěkná, ale jen málo funkční: Než se každé nové podraz odsoudí jako podraz, tak minimálně pěknéch pár roků jako podraz funguje.

0 0
možnosti
A

AAA3

7. 2. 2012 23:53
blaboly

Rv

0 0
možnosti
ZZG

Zmuda, zelena guma

8. 2. 2012 0:09
Re: blaboly

Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 83
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1322x
Zajímám se obecně o přírodní vědy, historii, ekonomii, sociologii a politologii.

Seznam rubrik