Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jendazmoravy

10. 4. 2012 9:08
Drobný dotaz

Autore, jistě jste informovanou osobou. Já bych rád věděl, z čeho plyne Vaše přesvědčení, že církve nebudou platit daně? Samozřejmě v dnešní době, kdy jde vlastně o státní organizace, tak by placení daní smysl nemělo, ale kde jste našel, že i po provedení restitucí a odluky církve neměly platit daně?

Děkuji předem za poučení.

0 0
možnosti
VM

VilemMikula

10. 4. 2012 16:31
Re: Drobný dotaz

V ustavě USA je přímo zakotveno, že církve musí být odloučeny od státu (stát je nesmí podporovat) a jakožto charitativní organizace nemusí platit daně. Protože v USA je mnohem větší podíl věřících než u nás a protože dar církvi je odečítatelná položka z daní dokáží církve pokrýt své náklady i charitu z vlastních zdrojů a darů. Mě osobně se takové financování církví líbí nejvíce. Pokud by církve v ČR měly v souvislosti s restitucemi platit daně bylo by to neobvyklé i když teoreticky možné. I takové řešení by se mi líbilo. Bohužel je to velmi nereálné. Silná církevní lobby se již postará, aby parlament takový zákon nepřijal. (Všimněte si, že se o možnosti, že by církve platily daně nikde ani nediskutuje.)[>-]

0 0
možnosti
H

Halfunx

10. 4. 2012 7:57
Je to megatunel.

Doba je zlá, staré tunely mají závaly a některé jsou již neprůchodné, peněz je málo a EU se taky škrtí o každou kačku (či euro).

Tak než to volební období skončí, asi je pro ně i poslední, tak je potřeba se napakovat. Protože nikdo neviděl konečný seznam majetku, dá se v rámci "navracení" zesoukromnit vpodstatě cokoliv. Katolíci budou pod drobnohledem, ale taková řekněme "církev blanických rytířů" s nárokem na jeden či dva zámečky po celkové rekonstrukci, to je terno. Přeprodání za zlomek ceny je už jen brnkačka, soukromá a tudíž tajná. Nebo že by továrnička, stateček, lesíček?

Nedokážu si představit, že by český politik odolal takové příležitosti.

0 0
možnosti

mre

10. 4. 2012 6:13
uniká

Dobrý den, ano, uniká Vám jedna podstatná věc - jak naznačuje přispěvatel přede mnou, díky nedořešeným církevním restitucím je po obcích a krajích velké množství nejrůznějších nemovitostí a pozemků, s kterým nemohou nakládat - nemohou ho prodat, ale musí se o něj starat. A tyto nemovitosti opravdu státu nic nevynášejí, naopak stojí velké peníze kvůli jejich údržbě, a pokud peníze nejsou, tyto objekty chátrají a hyzdí obce. To, co stát církvím přispívá, je oproti tomu opravdu jen okrajová částka. Takže stačí trochu nadhledu, přestat reagovat na zprávy bulvárních médií a politiků a věci se hned zdají jasnější a logičtější.

2 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

10. 4. 2012 7:24
Re: uniká

obce něco nemohou prodat ? No to je skvělé, alespoň to starosta neukradne. Takže to zůstane dalším generacím !

2 0
možnosti
E

Escoto

10. 4. 2012 0:58
Jednoduchá otázka...

... zkuste se nezabývat tím o jakou částku stát přijde v nemovitostech, ale zjistěte si zda ty nemovitosti státu vynáší nebo zda stát akorát platí za údržbu.

2 0
možnosti
PH

petrph

10. 4. 2012 7:05
Re: Jednoduchá otázka...

No vzhledem k tomu, že stát vyplácí v náhradě za polovinu z nich cirka 60 miliard, tak by mu snad něco vynášet měly ,jinak by snad měl církvím říct, vemte si to všechno a jděte..:-)

0 0
možnosti
JH

hurkajan

10. 4. 2012 0:55
to má z toho

sledování pohádky O perníkové chaloupce kde krádež zůstává nepotrestána a zloděj konfiskuje veškerý majetek postiženého a konec? oslavný....P.S. náhodná podoba s ČR je náhodná zde je rozdíl ....šetřím tedy rozkradu vše...

0 0
možnosti
MN

mirni

10. 4. 2012 0:10
a co chcete od pravicoveho prirodovedce a chemika...

1 0
možnosti
  • Počet článků 83
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1322x
Zajímám se obecně o přírodní vědy, historii, ekonomii, sociologii a politologii.

Seznam rubrik