Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud dovolíte, ráda bych se přidala:

"Mistře Jene z Husi, prosím, přimluv se za nás a uskutečni zázrak. Přimluv se u boha, aby vstoupil do hrabivého srdce všech našich bratří a sester, aby se tito vzdali nespravedlivých výhod, které si vymohli, nebo aby po takových výhodách přestali toužit... Amen."

1 0
možnosti

J71o82s72e46f 14P72o95t40r

11. 2. 2013 22:37

Pane Mikula

v restitucích se vrací polorozpadlé neatraktivní budovy, ale atraktivní lesy a pole. Lesy a pole jistě neleží ledem, ale jsou pronajmuty soukromým podnikatelům. Tito podnikatelé z nich mají zisky, o kterých se desinformovaným odpůrcům restitucí ani nezdá, jenže teď se jich budou muset vzát.

A proto bojují, ale jistě v zastoupení. Pro kterého nájemce církevních nemovitostí se bijete vy, pane Mikula ?, kolik vám za to platí ?

Váš dojemný příběh o vzorném US katolíkovi u normálního čtenáře zanechává pokryteckou pachuť, zvláště tím, jak doporučujete naším  katolíkům jak mají být skromní.

1 1
možnosti

Tak Eddovi vysvětli že to s těmi církvemi je trochu jinak. Současná situace je taková, že stát platí provoz církví od té doby, kdy jim  sebral jejich majetky. Pro mne , jako daňového poplatníka, ateistu by bylo ideální nic jim už neplatit a nic jim nevracet. To by se církve ale soudili a soudy by vyhráli podle odborníků na právo. Pokud nechci aby jim stát platil na věčné časy, tak levnější varianta je jim raději něco vrátit. O tom není sporu. Problém je, co všechno jim vracet, a dokázat tok peněz církvím skutečně zastavit, to se asi úplně nepovede

1 0
možnosti
  • Počet článků 83
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1322x
Zajímám se obecně o přírodní vědy, historii, ekonomii, sociologii a politologii.

Seznam rubrik